Двойният реформаторски морал

0
636

„Скандалът с ваксините е скандал за неспазване на закона, за предполагаема корупция, за неспазване на европейски изисквания, за сключване на неизгодна сделка, за доставка у нас на неразрешена за употреба ваксина – Еувакс – която самия министър потвърди, че стои на склад и през 2017г. ще бъде унищожена.

Неестествено е, че неспазването на закона и сключването на сделки неизгодни за България се прикрива от политическата сила, която твърди, че съдебната реформа е нейно кредо“. 

Това написа преди дни Деница Сачева от партия „Десните“ в профила си в социалната мрежа. Очевидно и тя, въпреки че е с десни убеждения и един от създателите на Демократи за силна България, е смаяна от двойния реформаторски морал.

Преди месеци Петър Москов обяви, че ще прави съдебна реформа. Нищо че е здравен министър. Той заедно с Радан Кънев отиде на среща с главния прокурор, размаха му пръст и се изказа компетентно по темата. След това, нищо че е анестезиолог, продължи да дава мъдри насоки на прокурори, съдии и адвокати, какво точно трябва да се случи. Москов се обяви за гарант на съдебната реформа. Днес същият този Москов, който щеще да прави реформа, нарушава закона.

Подалият оставка Христо Иванов също брани своя приятел в истерия. Фалцетът му е толкова силен, че човек започва да се чуди, как прокуратурата ще си свърши работата без емоция. А нали това е задачата на държавното обвинение. Да работи по факти, доказателства, без политически натиск. Ще е възможно ли това след цялата истерична атака от бивши и настоящи министри, грантови медии и говорители по всички теми.

„Истината е във фактите, не във фетишите“, написа още Сачева.

Явно обаче за Реформаторите истината е тази, която те посочат. Когато Реформатор нарушава закона, е крив законът, а не Реформаторът. Нещо повече. Реформаторът, особено ако той се казва Петър Москов, може нагло да нарушава всички закони в страната, защото веднага някой като Христо Иванов ще излезе по телевизията да го брани и ще обяснява, че той не е закононарушител, а жертва.

Това е то новият реформаторски морал. Да палим свещи поне 100-те хиляди ваксини да се безвредни, че Христо, Пепи и останалите отдавна ще са в историята, ако нещо стане на децата ни.

Източник: kanal3.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук