сряда, май 15, 2024
Google search engine
дом Разследване Делото срещу Гриша Ганчев продължава на 2 май

Делото срещу Гриша Ганчев продължава на 2 май

0
1060

На 2 май продължава делото срещу Гриша Ганчев и още няколко души в Спецсъда., Днешното заседание бе отложено заради лечението на една от подсъдимите. Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения. Едното е – като ръководител на организирана престъпна група, другите – при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „Литекс Комерс“ АД от 711 580,56 лева.

Според обвинението, не са били издавани фактури съгласно изискванията на закона и е затаявана истината в подадени пред НАП справки-декларации. На Ганчев е повдигнато обвинение и за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването установи, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „Никдоналд Комерс“ АД и „Лозев“ ЕООД./дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук