Делян Добрев скочи на Елена Йончева: В момента се крие, но призовкарят ще я намери

0
1277

Аз съм безумно възмутен от предишното говорене на госпожа Йончева, която говори безумни клевети. Тя лесно говори, но след това трудно си носи отговорност. Тук носи едни големи папки, от които нищо не видяхме. Последните шест месеца БСП нямат нито един законопроект, но казват – ние не сме доволни, защото нашите законопроекти не се разглеждат. Като не искате да присъствате в парламента, излезте изцяло. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев. Йончева бе минути преди негов студиото и обвини управляващите в престъпно политическо бездействие, липса на реални законопроекти и „кървав данък по пътищата“. „Призовкарят ще я намери, но един месец не може да я открие“, добави той, коментирайки, че ще съди Йончева за клеветите й по негов адрес.

„Аз не мога да приема твърденията, как България била по-зле по всички параметри от 2009 г. Единственото, по което сме по-зле, това е размерът на чуждестранните инвестиции. Да, има такъв спад. Но ако погледнете профила на тези инвестиции през 2008 г. и сега, ще видите, че тогава те са били във финанси и строителство. Но ако погледнете сега инвестициите в реалния сектор, ще видите, че те са по-големи сега. Затова и безработицата сега е много по-ниска“, заяви Добрев.

„И друго, което твърди госпожа Йончева – че България плащала кръвен данък заради състоянието на пътищата си. Ами погледнете статистиката. Къде е този нов кръвен данък? Който ке бил плащал, защото „правителството на ГЕРБ не се справя с инфраструктурата“. Имали сме 1000 загинали, сега са 600. Винаги ще имаме повече жертви, отколкото ни се иска. Надяваме се да няма повече нито една жертва, но такива неща се случват“, заяви Делян Добрев.

Той коментира, че подадените три министерски оставки са „демонстрация на моралната позиция на ГЕРБ“: „Да останеш министър не е най-големият успех и това, че ще бъдеш полезен на тази власт. Аз помолих премиера да остана в парламента, въпреки че бях номиниран при втория кабинет на господин Борисов, защото смятах, че там ще бъда по-полезен, отколкото в Министерски съвет. И не съжалявам за това. И това, че господин Московски, Нанков, Радев няма да са министри, не означава, че повече няма да бъдат полезни“.

Делян Добрев отбеляза, че разбира Манолев за отказа му да се отказа от номинацията за министър, „за да не навреди на правителството и да запази името си“: „Как досега за част от медиите, които раздухаха проблемите – реални или не, не видяха досега тази информация за господин Манолев? Медиите, които претендират да са будната съвест на обществото, не направиха това преди 3-4 години? Според мен господин Манолев трябва да остане поне като зам.-министър“.

Добрев отговори на въпрос за новия собственик на ТЕЦ Варна като отбеляза, че не е запознат с конкретния случай в детайли. „Новият собственик господин Папазов, когато стана собственик преди една година, подмени горивната част на централата от въглища на газ… Пазарът в България е либерализиран. Дали една централа работи или не работи, зависи от това колко струва нейният ток. Ако тя произвежда скъп ток, тя просто няма да работи, защото ще има по-евтини източници на ток и хората ще си купуват от там. По отношение на студения резерв – в някои от най-студените дни или месеци може да се окажем в ситуация, в която наличните мощности няма да са достатъчни, за да задоволят нуждите на страната. Тогава такива централи биха могли да се включат в енергийната мощност на страната… Трябва да се знае, че ние винаги сме имали такива договори. Ние трябва да имаме сключени договори с централи, които да заменят един изключен блок на АЕЦ „Козлодуй“ – винаги сме имали 1000 мегавата студен резерв“.

pik.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук