Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков: Радан Кънев е назначил свои протежета във всички министерства, а обяснява, че е в опозиция!

0
1391

Кадрите на ДСБ трябва да излязат от властта, защото лидерът на партия Радан Кънев официално се обявява в опозиция, а всъщност е назначил свои хора във всички министерства и държавни фирми. Затова настояха депутати от ГЕРБ на брифинг в парламента, след като по-рано разпространиха декларация, в която искат оставките на министрите от ДСБ.„ДСБ привидно е в опозиция, а всъщност участва в управлението“, каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков по време на брифинга. Той изброи куп назначения на Радан Кънев.
„Минаваме през няколко ключови министерства, в които опозиционерът Радан Кънев лично назначава заместник-министри. Това е например МВР – Цвятко Георгиев. Почти целият политически кабинет на министъра на външните работи са назначение на ДСБ и Радан Кънев: Георги Стойковски, съветник, Деси Прошкова, съветник, Мартин Табаков, съветник, Иларион Иларионов, съветник, Асен Агов, съветник по енергетиката – много близък приятел на Радан Кънев, участвал в кампанията на ДСБ. Христо Ангеличин – заместник-министър, който управлява цялата администрация на МВнР и почти всички обществени поръчки в министерството; Ирена Тодорова – съветник, Николай Ненов, експерт в политическия кабинет, Биляна Боева – секретар на заместник-министъра. В МРРБ – Евгени Цачев, съветник в политическия кабинет. Минаваме към Министерство на енергетиката – Николай Николов, заместник-министър, чиято съпруга е сътрудничка на Радан Кънев в неговата адвокатска кантора. Това е крещящ конфликт на интереси. Същата тази жена е изготвила договора за правна помощ на „Терем“ с кантората. Заместник-областен управител на Габрово – Добромил Валачев – лично назначение на г-н Кънев, заместник-областният управител на Варна – Цветомир Петров – лично назначение на Радан Кънев“, прочете Александър Ненков.
Дружество Флотски арсенал – финансовият директор Тони Тодоров е лично назначение на г-н Кънев. Маргарита Христова, управител в същото дружество също е на лично назначение на г-н Кънев. Недялко Янков – контрольор в „Tерем“ – лично назначение на Радан Кънев. Радослав Бейков – „Терем“, лично назначение на г-н Кънев.
Основно е и на министъра на здравеопазването министър Петър Москов, който при създаването на кабинета отново беше посочен като лично назначение на Радан Кънев“, посочи Ненков. По думите му се показва, че ПГ на ГЕРБ носи отговорност и подкрепя министрите на Радан Кънев, които самията той сутрин признава за свои, а вечер се отрича от тях“, изброи Ненков./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук