Депутат от БСП избухна: Има доказателства, че правителството е знаело какво се случва с ЧЕЗ

0
1429

Има косвени доказателства за това, че правителството е знаело какво се случва. Това каза в сутрешния блок на bTV Крум Зарков, заместник-председател на парламентарната група на БСП, по повод сделката по продажбата на ЧЕЗ. „Първото е посещението на чешкия премиер в края на януари. Една от темите на разговора между двамата премиери е подготвянето на купуването на ЧЕЗ Знаело се, че процедурата върви, че „Енерго Про“ е отпаднало“, посочи той.

Второто доказателство, според него, е оставката на Теменужка Петкова. „Министърът на енергетиката си подаде оставката – в четвъртък избухна скандала, в петък сутринта след парламентарния контрол неочаквано хвърли оставка. Защо? Не може да е само защо е приятелка с купувачката“, каза Зарков.   „Съмненията съществуват със или без оставка. Не може 12 часа след избухването на скандала министърът да твърди, че не знае нищо“, допълни той.   Коментирайки думи на премиера, Зарков посочи: „2005 година са продадени 65% от ЕРП-тата. 2009 година правителството на Бойко Борисов продава останалите 33%“.   „Неприемлива е постановката, че държавата ни няма нищо общо с тази сделка. Това е начинът, по който България се управлява – чрез сламени хора“, каза социалистът.   Според него, няма как ДАНС да не се е занимавала със сделката.

„Държавата има право, без да се нарушават принципите на пазарната икономика, да се намеси като играч“, каза Зарков. „Без да се разкрие чии са тези интереси, тази сделка не бива да се случва“, смята той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук