Десислава Атанасова: Аз бях първата, която видя доклада за КТБ

0
1334

Аз бях първата, която видя доклада за КТБ. Не мога да кажа, че съм прочела целият доклад, защото обемът е голям и е на английски език. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на Нова телевизия.

Основният въпрос е за справедливостта. Ние установихме как се е случвало източването на КТБ още с работата на нашата временна парламентарна комисия. Изключително съм доволна, че се доказа, че ГЕРБ нямат никакви влогове в КТБ. Въпросите за фалита не трябва да се задават към нас. За мен най-голяма отговорност трябва да носят компетентните органи в БНБ, каза още Атанасова.

В разговора участие взе и бившият финансов министър Петър Чобанов. Още не съм се запознал с доклада, но разбрах, че и там се споменава за фирми бушони. Не мога да знам дали Делян Пеевски е дължал 150 млн., както твърди Цветан Василев. Дори и да е било така, това са около 3% от кредитния портфейл на банката, което е много малко, за да се събори КТБ.

Цветан Василев така е организирал цялата структура, че да не може да се разгадае къде са изчезнали парите. В него са активите и това отговаря на въпроса кой открадна парите от КТБ. Питайте и една партия, която имаше най-голям влог в КТБ от всички политически сили. Говоря за ДСБ, поясни Чобанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук