Дете е с опасност за живота след инцидент до УАСГ (ОБЗОР)

Сигналът за инцидента е подаден минути след 11 часа

0
17021

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

13-годишно дете е пострадало сериозно при инцидент в близост до Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, предаде по-рано днес репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Момчето е настанено в Противошоковата зала на УМБАЛСМ „Пирогов“. Детето е с множество порезни рани и в изключително тежко състояние. Лекарите се борят за живота му, пише Нова.

По данни на агенция „Дейли Прес“ момчето е с тежки наранявания и кръвозагуба вследствие на спортна травма.

По първоначална информация момчето се блъснало в стъклена врата, която разрязала ръката му. 

Момчето е играело баскетбол с други деца в салона, който е със свободен достъп, когато се е ударило в стъклена врата и тя се счупила.

Сигналът за инцидента е подаден минути след 11 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР пред репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. На място е изпратена линейка, която дошла за по-малко от пет минути.

Събирали са се за тренировка или след тренировка, излизало е през вратата, едно дете бута врата, и то си обляга ръката, не успява да уцели металното, а уцелва стъклото и се ранява“, заяви треньорът на момчето пред БНТ.

На върпос дали травмите му са сериозни, той отговори: „Еми сериозно е. Поддържам контакт с майката, в операционна е, надявам се да се оправи.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук