неделя, април 28, 2024
Google search engine
дом Ексклузивно Дете падна от лифт на Боровец

Дете падна от лифт на Боровец

0
1116

Дете е пострадало, след като е паднало от лифт на Боровец. Това съобщиха от Планинската спасителна служба в курорта.

Детето е изпаднало от седалката малко, след като се е качило на лифта. Планинските спасители са му оказали помощ и то вече е транспортирано в „Пирогов“.

От болницата съобщиха, че пострадалото дете е 8-годишно момиче. То е било докарано в обновената детска противошокова зала.

Веднага се е събрал екип от детски травматолози, хирурзи и неврохирурзи. Специалистите са извършили прегледи и са назначили изследвания. Те показват сериозно счупване в областта на едното бедро и охлузване в областта на брадичката. Фрактурата ще бъде оперирана по-късно тази вечер.

Опасност за живота на детето няма.

По информация детето е изпаднало от 4-5 метра височина.  Детето е от София и е паднало в близост до пистите „Мартинови бараки“ срещу хотел „Рила“. По първоначална информация човекът зад детето е успял да го хване за якето, но то се е изплъзнало от дрехата и е полетяло надолу. Хванато е от друг човек, намиращ се на пистата.

Детето е било със ски на краката си при падането.

По-рано имаше разнопосочни информации дали детето е момче или момиче.

Междувременно от фирмата-концесионер „Бороспорт“ разпространиха информация за инцидента на лифт „Мартинови бараки“. В 12.39 часа на лифта се е качила група от двама възрастни с две деца. Веднага след качването, едното дете се изхлузило и увиснало от седалката след първия стълб на лифта.

Лифтът веднага е бил спрян и намиращият се наблизо ски патрул реагирал много бързо. Взел стълба от долна станция и се насочил към мястото, за да окаже помощ. От „Бороспорт“ посочват, че всичко се е развило в рамките на половин минута.

Патрулът бил съвсем наблизо, когато намиращите се под седалката хора са протегнали ръце и са подканили възрастния придружител да пусне детето. Не са изчакали патрула и са пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта. Детето е паднало и е със счупен крак.

Пострадалото дете е закарано веднага от планинските спасители до медицински център, за да му се окаже първа помощ. Транспортирано е в „Пирогов“.

От „Бороспорт“ уверяват, че следят от близо развитието на случая и се опитват да се свържат с родителите, за да помогнат с каквото е необходимо.

Концесионерите напомнят на всички гости на курорта да бъдат внимателни при ползването на лифтовете.

Припомняме, че преди ден имаше друг инцидент с туристи в планината. Лавина затрупа двама мъже и една жена на Мальовица, но за щастие те бяха спасени.

От „Пирогов“ днес съобщиха, че 32-годишната жена е в стабилно състояние. Тя е контактна, адекватна и лечението и възстановяването й се осъществяват по план. Медицински грижи се полагат за жената в травматологията на спешната болницата./Фокус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук