Дешифрирането на този код, според Нютон, ще ни разкрие точната дата на края на света

0
3244

Едва два века след смъртта на известния учен станало известно за неговите увлечения по алхимия и теология

Исак Нютон е известен на света като изключителен физик, който е открил закони в различни области на науката. Малко хора обаче знаят, че ученият се е опитвал да разбере кода на пирамидите, за да определи датата на библейския апокалипсис, съобщават световните издания.

Едва два века след смъртта на Нютон станало известно за неговите увлечения по алхимия и теология, някои раздели от които са пълни със загадки.

Част от намерените творби на учения бяха представени на търгове на Sotheby’s. Няколко листа от тях съдържат кодове, скрити в Библията и египетските пирамиди. Нютон вярвал, че дешифрирането на информацията ще разкрие точната дата на края на света.

Произведенията били частично обгорени (кучето на Нютон можело да събори свещ върху тях), но това не ги прави по-малко изключителни.

В своите трудове ученият се опитва да намери мерната единица, използвана в миналото от египетските строители. Египтяните може би знаели ширината на планетата. Разкриването на данните ще позволи да разберем тайните на размера на храма на Соломон и Първия храм, за да разберем след това и скритото значение на Библията.

Колегите на Нютон го описвали като потаен, невротичен, раздразнителен човек. Той смятал, че е новият месия, който е дошъл да спаси света, отбелязва Патриша Фара от университета в Кеймбридж, където някога е работил Нютон. По-късно той се премества в имение в Южен Кестевен, за да се скрие от критиките.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук