Джамбазки: Не трябва да има бежански лагери в Странджа

0
969

Ще направим всичко възможно да не бъде допуснато изграждане на бежански лагери в Странджа. Ако евентуално това се случи, има реална опасност Турция да предяви териториални претенции към нашата страна. Това каза пред журналисти в Бургас евродепутатът Ангел Джамбазки.

Самият той съобщи, че по-рано днес е имал среща с кмета на Средец Иван Жабов, на която са обсъждали този въпрос, и уточни, че на този етап няма официално формулирано искане от страна на Брюксел. Джамбазки каза, че е отправил питане до Европейската комисия по темата. Моето лично мнение от поведението на канцлера Ангела Меркел, е че няма никаква представа какво прави и продължава да държи с упорство абсолютно сбърканата си политика, продължава да изнудва европейските държави, да преразпределят нелегални емигранти, за които на всички е ясно, че не са бежанци.

Тази политика на Меркел заплашва съществуването на Европейския съюз в този формат. Ако Меркел продължава да упорства, Евросъюзът ще се разпадне поне на две, заяви евродепутатът. Неговата прогноза е, че ако тези действия продължат, Европейският съюз ще се раздели на Централноевропейски и Западноевропейски съюз.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук