Джамбазки обясни защо задължителната военна служба трябва да се върне

0
876

Евродепутатът Ангел Джамбазки защити идеята на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за въвеждане отново на наборната военна служба и изложи пред камерите на БНТ своите аргументи защо тя трябва да се върне.„На изток от нас е конфликта в Украйна,който скоро няма да свърши. На юг от нас- има религиозни и многопластови конфликти в Сирия и Ирак и други части на Близкия Изток. Очакваме още огромни маси от хора, които ще са принудени да напуснат родните си места.

На Западните Балкани има три държави, които са черни дупки на картата-Косово, Босна и Херцеговина и Македония . Там продължава напрежението и разделението. В тези ситуации да смятаме,че друг ще дойде да ни пази си е просто наивно. Същата ситуация изисква населението да знае какво да прави в случай на военен конфликт. Липсата на подобни знания е видна в поведението на много млади българи по улиците“, каза Джамбазки.

Накрая той допълни,че връщането на задължителната наборна служба ще бъде полезно и за хората от ромски произход. „Гражданите от древно индийски произход ще имат полза от тези занимания- те ще ги организират.С наборната служба тези хора ще разберат ,че тези две ръце и два крака могат да се използват да изкарат някой лев за себе си.

Евродепутатът обясни ,че в момента Националния военен университет се опитва да направи един 40 дневен курс по военно обучение. И интерес е огромен, най-вече то страна на момичетата. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук