Диагноза „шизофрения“: Радан се обединява… със себе си!

0
628

Един от лидерите на Реформаторския блок – Радан Кънев, е твърдо решен да сложи прът в колелата на коалиционното управление с ГЕРБ, да разцепи коалиционния блок и да постави в пълна изолация партията си ДСБ. Това стана ясно от изявлението на Кънев по БНР днес.
Независимо от призивите на лидера на „България на гражданите” Меглена Кунева и нейния сподвижник Даниел Вълчев костовистите да преосмислят решението си за излизане от властта, Радан продължи да настоява, че иска да се съешава със себе си. Или, че ДСБ ще търси обединение около себе си, макар да не уточни с кого точно, тъй като и ДБГ, и СДС, и земеделците в коалицията бяха категорични, че ще остават в управлението и ще го подкрепят в парламента.

И призова останалите партии в блока също да излязат в опозиция, обединявайки се с ДСБ, а не да се разделят.

Междувременно стана ясно, че шизофренния подход в политиката е напълно характерен за Радан Кънев. Освен обединението със себе си, той подходи дуалистично и към скандала на деня, свързан с екслидера на ДПС Лютви Местан. И след като в края на миналата година обяви след първата си среща с Местан, че никога не е водил по-задълбочен политически разговор, сега го изби да пъди оскандаления Местан от политиката.

„Лютви Местан няма място в българската политика след признанията, които направи. Той е интересен събеседник за медиите и за прокуратурата, ако и той, и българската прокуратура са готови за това“, заяви Кънев по БНР. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук