Дива свада в парламента! Главчев посочи вратата на виден депутат от БСП, червените напуснаха залата (СНИМКИ)

0
1255

Голям скандал стана преди минути в парламента, предаде репортер на БЛИЦ. Председателят на НС Димитър Главчев отстрани проф. Румен Гечев от „БСП от пленарното заседание.

Това се случи след като Гечев отказа да си седне на мястото преди гласуването на ратификацията на Споразумение между Министерски съвет и Международната банка за развитие, предвиждащо изготвяне на анализ на текущото състояние в България. От от ПГ На „БСП за България“ напуснаха пленарната зала в знак на протест.  „Присъстваме на уникално събитие – правителството на  България въобще не го „еня“ за никакъв парламент и внася договор за 2,4 млн. лева и няма никой от правителството“, червеният депутат.

„Няма друг парламент в света, в който се внася предложение за ратификация и няма никой от правителството. Никакви претенции нямаме към Световната банка, играла и играе и важна роля за структурните промени в икономиката на България“, обясни Румен Гечев. „Имаме претенции към българското правителство по този договор, тъй като става дума за 2,4 млн. лева. Защо се търсят услугите на Международната банка, при положение, че става въпрос за европейски програми“, посочи народният представител от БСП. „ЕС няма ли капацитет да съветва България за осъществяването на тези услуги“, допълни той. „Мотивите са една страничка, от които 90% са ала-бала, изписани с дългото име на Световната банка“, каза още Румен Гечев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук