Динко от Ямбол – герой! Спаси момче в река Тунджа навръх Илинден

0
1473

Динко Вълев от Ямбол е отново спасител. След като през юни той изнасяше ранени хора от катастрофирал автобус на пътя Сливен-Ямбол, миналата вечер Динко спаси от удавяне 17-годишен младеж, рискувайки живота си. „Всеки мъжкар би го направил“, заяви Динко Вълев.

Драмата със 17-годишния Георги се разиграва навръх Илинден, 2 август, вечерта. Според бащата на Георги Ивелин Мишев, той и синът му отишли за риба на река Тунджа. Около 20,30 часа вечерта момчето се подхлъзнало и паднало. Бащата позвънил на тел. 112, но отначало не му вдигали. Веднага след това той се обадил на Динко, когото познава и за когото от време на време работи. Вълев пристигнал и се хвърля във водите на Тунджа, спасявайки младежа.

Междувременно от тел. 112 позвънили на бащата, който обяснил какво е станало. На място пристигнали два екипа на пожарната и линейки. Чак тогава Ивелин изведнъж установил, че Динко го няма. „Реката ме завлече 150 метра надолу, спасиха ме пристигналите пожарникари. Някои рибари гледаха и не взеха никакво отношение“, разказва Динко Вълев. Той и Георги са откарани в спешния център на ямболската болница, след което са освободени.

Динко живее в близост до мястото на инцидента. Георги Мишев благодари на Динко за спасяването и обеща да внимава при следващ риболов./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук