Днес е погребението на Алексей Навални в Москва

0
34

То ще бъде предавано на живо в канала на Навални в YouTube

Днес в Москва трябва да бъде погребан Алексей Навални. Лидерът на руската опозиция почина на 16-и февруари в наказателна колония зад полярния кръг. От неговия екип не изключват размирици, а съпругата му Юлия предупреди, че се очакват нови репресии срещу критиците на Кремъл.

Алексей Навални трябва да бъде погребан на „Борисовските гробища“ в Москва.

По първоначален план опелото трябва да се състои в църквата на иконата на Божията майка „Утоли моята печал“ в Марино в 14:00 часа местно време.

Снощи служителите на погребалните служби отказаха да отнесат тялото на опозиционния политик до църквата заради заплашителни обаждания от неизвестни хора, съобщи прессекретарият на Навални Кира Ярмиш.

Тя призова руснаците да отидат на погребението, което ще бъде предавано на живо в канала на Навални в YouTube.

Ден преди траурната церемония полицейски служители вече патрулираха на „Борисовското гробище“, казаха още от екипа на Навални. На разпространени в социалните мрежи кадри се виждат докарани голям брой метални огради и инсталирани камери за видеонаблюдение.

Алексей Навални почина на 16 февруари от естествена смърт, както е записано в смъртния акт. Тялото му обаче бе предадено на семейството след повече от седмица.

„Искам хората, за които Алексей беше важен и смъртта му се превърна в лична трагедия, да имат възможност да се сбогуват с него“, каза майка му Людмила, след като съобщи, че е била шантажирана от властите погребението на сина й да бъде тайно. /БНР/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук