Доживотна присъда за Герман Костин

0
11417

Герман Костин получи доживотен затвор за убийството на Никита Плотников и Анна Леонтиева. Състав на Софийския градски съд наложи доживотна присъда без право на замяна.

Мнението на адвокат Гергинова, защитник на обвиняемия Герман Костин, обаче беше, че доказателствата, които е събрало обвинението, са едни „некачествено събрани доказателства“.

На финалната права на делото за убийството на 5-годишния Никита, чието тяло бе намерено край село Пасарел в куфар. Край Приморско пък бяха открити останки от човешко тяло, идентифицирани като майката на Никита – Ана Леонтиева.

За убийството на 5-годишния Никита Плотников, е обвинен руският гражданин Герман Костин.

Според адвокат Гергинова прокуратурата не е посочила нито един достоверен факт, който да показва, че подсъдимия Костин е извършил престъплението. Пред журналисти тя коментира, че единственото, което може да поиска от съдебния състав на база на събраните доказателства, е подсъдимият да бъде признат за невинен.

Делото за убийството е към финала си, като днес се очаква в съдебната зала да се чуят пледоариите. Прокуратурата поиска най-тежкото възможно наказание – доживотна присъда.

Защитата оспори отново самото протичане на делото, като заяви, че са в нарушение редица процедури по връчване на дължимите по Европейска конвенция за защита на правата на човека документи на обвиняемия, които са написани на неразбираем за него език. И днес беше депозинара молба за предоставяне на преводачи.

В доклада са пропуснати протоколи от съдебни заседания и не е бил направен опит да му бъдат връчени други материали по делото. Защитата атакува и престоя на Герман Костин в ареста и посочи, че към делото не са приложени извършени прегледи от посочени от Военномедицинска академия експерти.

Подсъдимият определи настоящия съдебен състав като нечестен, неангажиран и некомпетентен и поиска отвод на съдебния процес. Той поиска да му окаже необходимото лечение, както и да му се предоставят необходимите документи, с които да си защити правата в България и Европейския съюз.

Според прокуратурата вината на Герман Костин категорично е доказана от разпита на свидетелите и от събраните доказателства по делото. Прокурорът изтъкна пълното съвпадение по ДНК профилите, които доказали, че той е извършил убийството. Биологичните и ДНК изследвания показали и материали, с които се установило, че той е убил и майката на детето – Анна Леонтиева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук