Домусчиев: Рисковете за страна, предвид очакваната бежанска вълна, са големи, кабинетът не трябва да се клати

0
1068

Рисковете за страна, предвид очакваната бежанска вълна са големи, в такъв момент кабинетът не трябва да се клати . Това каза на брифинг в Министерски съвет Кирил Домусчиев, председател на УС на КРИБ след среща с премиера Бойко Борисов.

„Миналата седмица излязохме с една декларация в посока подкрепа на правителството срещу ангажимент за реформи. Проведохме доста задълбочен разговор по много теми“, обясни Домусчиев. Той уточни, че в срещата са взели участие министърът на финансите Владислав Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и др.

„От КРИБ считаме, че обстановката около България е доста взривоопасна, рисковете за страната са големи предвид бежанската вълна, която се очаква да ни засегне. Не е сега моментът да се дърпа чергата към себе си, да се клати кабинетът. Трябва в такъв момент да сме единни като нация“, поясни той.

„В тази връзка подкрепихме кабинета на Бойко Борисов, тъй като миналата година извърши доста полезни неща и реформи, даде стабилност за правенето на бизнес и днешната среща потвърди тези наши впечатления. Обещахме да се виждаме всеки месец и да коментираме важни теми“, допълни Кирил Домусчиев.

Източник: pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук