До приключване на ремонта на Аспаруховия мост транзитно пътуващите през Варна могат да ползват алтернативни маршрути

0
1213

За улеснение на трафика, пътуващ транзитно през Варна, и по повод стартиралия на 18 април т. г. ремонт на Аспаруховия мост – естакадна част, жп надлези и пътни възли към него, и осъществяване на двупосочно движение в платното Варна – Бургас, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни и леки автомобили да използват следните алтернативни маршрути:

  • от ул. „Девня“ във Варна – с. Езерово – Страшимирово – Девня – Разделна – Белослав до АМ „Черно море“;
  • от Варна по АМ „Хемус“ до Девня – Синдел – Юнак – Дъбравино – Горен чифлик – Долен Чифлик – Старо Оряхово – Бургас;
  • за пътуващите от Бургас през с. Старо Оряхово – Долен чифлик – Горен чифлик – Дъбравино – Юнак – Синдел до гр. Девня, а от там по АМ „Хемус“ до Варна.

С осигурените от правителството 5 млн. лв. започна първият етап от ремонта на Аспаруховия мост. Предвидена е подмяна на хидроизолация, асфалтови работи, ремонт на тротоарни конзоли, саниране на греди, ограничителни системи, знаци, маркировка и др. Очаква се при добри метеорологични условия строителните работи да завършат преди началото на активния туристически сезон.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване, предвид по-бавното предвижване по време на извършваните строително-монтажни работи и ползването на обходните маршрути. Това обаче е необходимо, за да приключат строителните работи колкото се може по-бързо в предвидения срок.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук