ДПС ИСКА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ЖЕРТВИТЕ НА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС

0
372

ДПС ИСКА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ за жертвите на Възродителния процес. Публично това го обяви в една телевизия наскоро кроткият депутат Джейхан Ибрямов.

Според сметките на движението, имало 25 души пострадали в мирните протести. Не знам кой е казал на Джейханчо, че е имало „мирни” протести, но при всички случаи го е излъгал. Той самият няма представа от това събитие, защоте е бил в първи клас.

За негово сведение протестите съвсем не бяха мирни. Нарочно на преден план се слагаха децата и жените, а зад тях мъжете с вериги, железа увити във вестници и камъни. Ако това той нарича мирни протести, по всички демократични правила, те са обратното. Ако са били мирни, защо ги разгонваха с пожарни? А кабините на колите бяха с телени мрежи, защото хвърляха камъни.

Указанията на Живков са били изрични – да няма побоища, защото това се търси, за да се почне яростна кампания срещу България. Нали Доган обяви, че ДПС е патриотична партия. Няма лошо. Защо тогава не се иска обезщетение и за жертвите на турските терористи? Защо на убийци ДПС прави чешми / а нали знаете символа на чешмата – камъкът е по-траен от нас, а водата вечна!/ .

Целуват «майка Турция»

Защо един път ДПС не отиде в Буново, където техните „жертви” взривиха вагон с майки и деца и убиха 8 души, а ранените са десетки? Какъв възродителен процес имаше, когато взривиха гарата в Пловдив – 30 август 1984 година, когато прекъсваха електрическите мрежи и правеха опити да отравят питейната вода? Смяната на имената беше декември 1984 – февруари 1985 година!

Какво беше това и по чия поръчка беше създадено Турското националноосвободително движение в България /ТНОДБ/? Да припомня ли четвъртото задължение от Възванието на тази антидържавна формация: „ Не помагай на тази държава, а и вреди. Намали своя трудов принос! Унищожавай, събаряй и пали!Отмъщавай безжалостно на свирепия душманин!”

Какви мирни ангели, какъв благороден призив, писан от спецслужбите на южната ни съседка, дето Борисов ходи да се кланя!

И отишъл Джейханчо при финансовия министър Горанов да иска пари за това исторически „справедливо” възмездие. Министърът го изрязъл. И правилно. Защото неговият шеф още като главен секретар на МВР се похвали, че е участник във Възродителния процес, че го одобрява, но не е съгласен с методите му. За първи път да е прав!

Стефан Северин


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук