Древни енергии в Родопите спасяват Земята

0
637

Древни енергии, бликащи на талази в различни места из Родопите, са крепители на равновесието на Земята. Те се свързват с други подобни места из планетата, гласят теории на екстрасенси, подкрепяни от все повече традиционни учени. Едно от тези места е Белинташ, намиращо се на 30 км югоизточно от Асеновград, пише в. „Астро Телеграф“.

Белинташ е място, което е светилище за различни култове от поне 5 000 години преди Христа. Някои изследователи го отправят дори преди тракийската епоха, когато по нашите земи са се разполагали обвити в мистерии цивилизации. Някои смятат, че тук в дълбока древност и още преди познатата ни история е имало площадка за кацане на извънземни. От нея сега са останали само едни огромни дупки. Част от тях се пълнят с вода. Те никога не пресъхват, дори в най-големите суши. Експерти и екстрасенси са мерили енергиите около тези дупки и твърдят, че няма друго място у нас или на Земята, на което те да са толкова силни. Тук направо бушуват урагани в сравнение с останалите места.

Има и легенди как тук е бил закрепен кивотът на Ной, който е спасил героя и семейството му от библейския потоп. Има и доста ниши, които наистина приличат като места, които са държали нещо огромно – кораба или пък друг обект.

Тук в прастари времена е имало поредица от светилища, посветени на боговете на природата и лечението. През различните епохи названията им са се сменяли. Когато царството на бесите се засилва, тук е направено светилище на бог Сабезий. Той е тракийският покровител на растителността и въобще на природата, на земеделието и лечението. Тук са правени от незапомнени времена ритуали на здраве. И днес някои смятат, че енергиите на древното светилище, което е разрушено в римската епоха, им помагат. Твърдят, че е полезно да полегнат на нагретите от слънцето скали и да се потопят във водите на дупките. Казват, че това е особено полезно на Еньовден и след Илинден до Кръстовден.

Тук вечерно време често се забелязва сияние. Някои твърдят, че това са извънземни. Други казват, че става въпрос за древни призраци. Трети пък смятат, че това са духовете на пазителите на Земята и на това място.

Независимо дали и в какво вярва човек, Белинташ е от местата, които си заслужават всеки да посети поне веднъж в годината. Най-малкото природата е тази, която дарява със сили от подобни посещения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук