Дръж се Украйна: Симеон Дянков консултира Киев как да прави реформи

0
1351

Бившият български вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков е на работно посещение в Украйна на 22 и 23 февруари като част от международния екип от водещи икономисти, които консултират страната по програмата й за реформи. Дянков ще изнесе публична лекция в Киевското училище по икономика на тема „Успехи и провали на реформите в България. Какво може да научи Украйна“. На 23 февруари той ще говори в Националния университет „Иля Мечников“ в Одеса за реформите в държавната администрация и прилагането на лустрационното законодателство.

На 23 февруари Дянков ще се срещне с Европейската бизнес асоциация в Украйна и представители на местния бизнес за обсъждане на предстоящите промени в данъчното законодателство на страната. Бившият български премиер ще бъде и водещ говорител на публични дебати в Киев и Одеса във връзка с реформите в данъчния сектор и държавната администрация.

„Украйна може да се поучи от българския опит, най-вече в данъчното законодателство и митническата реформа“, казва Дянков по повод на посещението си. „Ние също има какво да се поучим от Киев. Олигархията там определяше дневния ред и спираше реформите. Но украинците вече имат свой лустрационен закон и започнаха с късането на мрежата от влияния на държавна сигурност в политиката и икономиката. Ние така и не го направихме.“ /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук