ДЪЖД ИЛИ СЛЪНЦЕ? Какво ще е времето днес

0
1207

Преди обяд днес над по-голямата част от страната, ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превали слаб дъжд, съобщава от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), цитирани от Фокус.

Постепенно облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток и с него ще проникне малко по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София около 10 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца – ще се повишава.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Преди обяд все още на отделни места по южно крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха между 13 и 14 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините преди обяд ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 5 градуса, на 2 000 метра – около 0 градуса.

pik.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук