ДЪЛГОВЕ МОРЯТ ЖЕНИ ЖИВКОВА – БИЗНЕСЪТ Й ПРЕД ТОТАЛЕН КРАХ

0
3577

Родните бизнесмени, олигарси, политици, шоузвезди и богаташки наследници живеят шумно, но фалират тихо…

Някога хората си мислеха, че Тодор Живков притежава цялата държава, а се оказа, че имал само едно одеяло и едни кърпени чорапи. Синът му Владко, считан за най-разгулния наследник на червен велможа, потъна вдън земя, след като малката му видеотека фалира, а наскоро се разбра и че Жени Живкова го закъсва с моделиерството. Модната къща на Татовата внучка сериозно зациклила, а съпругът й Андрей Стефанов дължал милиони на банките.m

Не по-добро е състоянието на брат й Тодор Славков, който така и не успя да реализира нито едно успешно бизнес начинание и в момента се изхранва от аренди.

Печалбата от модната къща на Живкова “Жени стил” за 2011 година била едва 50 хил. лева. Като се махнат от тях огромните разходи на наем на офиса на пъпа на София, парите за заплати и производствените разходи за направата на скъпите тоалети, за Татовата внучка почти нищо не остава.

Жени е заложила всичките си наследствени имоти за кредити в размер на повече от 5 млн. лева. Живкова ипотекира всичко, което притежава, за да спаси бизнеса на мъжа си Андрей Стефанов. Фирмите на комунистическия зет дължат милиони на банките и единствено имотите на жена му ги крепят за момента. Стефанов притежава няколко фабрики за стоманена арматура, но фактически фирмата е в състояние на фалит от няколко години. Дълговете на съпруга на Жени възлизат общо на близо 30 млн. лева, като в края на 2012 бизнесменът трябва да върне 13 млн. лева. Освен на банките, Андрей Стефанов дължал още няколко милиона и на украински производители на ламарина.jeni11

“Бултермо”, друга фирма на мъжа на Живкова, също го е закъсала и е доста вероятно да обяви фалит. Стефанов едва ли ще намери пари да погаси и този борч, а срокът също е до края на тази година.

Единствената фирма, която носи печалба на семейството на Жени Живкова, била “Калебо”. Благодарение на държавната поръчка за изработване на съдийските тоги (същите, които възмутиха магистратите и предизвикаха сред тях масови недоволства от качеството), само тя осигурявала доходите на семейството, но не и необходимата сума за погасяване на кредитите.

Братът на Жени, Малък Тошко, се провали изцяло като бизнесмен. Комунистическият наследник държеше няколко ресторната и нощни заведения, сред които и известната дискотека “Ескейп”, но се отказа от тях. Известно е, че синът на Иван Славков продаде няколко имота, а останалите дава под наем, за да се издържа от тях.тодор славков

“Няма как да закрия модната си къща. Това просто няма да се случи. Не за първи се говори в публичното пространство за бизнеса на съпруга ми, но повечето от нещата не отговарят на истината. Не знам кой има интерес да изнася подобни интриги за мен и фамилията ми, но категорично ще продължа модния си бизнес”, отрича семейния крах Жени Живкова и опровергава въпросните слухове.

Наследничката на Тато предпочита да пази мълчание за затрудненията на мъжа си, но справка показва, че положението на семейната фирма „Омега” ООД е повече от отчайващо. Дружеството има няколко фабрики за стоманени тръби и арматура. Независимо че не спира да работи, фирмата реално е във фалит от няколко години, обясняват запознати.

Това показват и финансовите отчети на „Омега” ООД. Според тях миналата година фирмата е отчела загуба от 955 хил. лева, а за 2009 г. е на минус от 1,7 милиона. Лошите резултати са заради огромните кредити за покупка на ново оборудване. Като резултат от неразумните инвестиции на мъжа на Живкова – Андрей Стефанов, фирмата му е натрупала задължения за над 30 милиона лева. От тях 13 милиона трябва да бъдат върнати до края на годината, пише във финансовия отчет. Нещо, което е абсолютно невъзможно, освен ако Евгения Живкова не бръкне в митичните швейцарски сметки
на дядо си, коментират с усмивка хора, запознати с делата на клана Живкови.44

На Жени досега се е крепял и вуйчо й Владимир Живков, син на Тодор Живков. Той живеел в жестока мизерия и глад. От години наследникът на бившия първи живее изолиран на вилата си в Бояна. Заради дългогодишните си пиянски изцепки Владо не ставал за никаква работа и нямал никакви доходи, твърдят запознати. Това измъчвало племенницата му и тя го издържала. Но докога ще е възможно това, не е съвсем ясно.

На всичкото отгоре, приятели на семейството на Жени Живкова пък се тревожат, че бизнес неблагополучията се отразяват зле на психиката на дизайнерката. Те споделят, че жени се е пропила, тъй като засега намира единствено спасение в чашката. Временно тя забравяла за окаяното си финансово положение, но увлечението по алкохолното опиянение напоследък и пречело дори да твори.

Жени Живкова е най-прочутата внучка на България. Родена през 1965 г., още като ученичка и студентка кара бял мерцедес – рядкост за София по онова време. Живее в кокетна нискоетажна къща с ограда на ул. „Сан Стефано” срещу Докторската градина. Брат й кара спортно БВМ и други коли, като успява да потроши някои от тях с катастрофи. Тогава се носят легенди за неговите пиянски изпълнения.иван славков

Зетят на Тато Иван Славков пък умря, без да завещае милиони на близките си, каквито бяха очакванията. Митовете за 30-те и 80-те милиона се оказаха медийна пушилка. Очевидно не са блъф ироничните думи на вдовицата му Валя, че „Който намери милионите – негови са”.

Един от най-добрите приятели на Батето – Страхил Гановски, каза, че Славков е бил ограбен приживе от шофьор, който под претекст, че ще му пази колекциите от полицейските акции, го завлякъл с ценни предмети и монети. Бил му взел дори пръстена на Калоян, за който се предполага, че е оригиналният от музея.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук