Държавен департамент: Сирийският народ ще реши бъдещето на президента си

0
1317

Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер заявил по време на брифинг, че САЩ са солидарни с Русия по въпроса относно по-нататъшната съдба на сирийския президент Башар Асад. Двете страни считат, че сирийските граждани в крайна сметка сами трябва да решат кой ще ръководи страната им.Отговаряйки на журналистически въпрос дали е съгласен държавният департамент с мнението на Кремъл относно бъдещето на сирийския президент Башар Асад, Тонер заявил: „Ние считаме, че политическият процес, отразяващ волята и желанията на сирийския народ, в крайна сметка трябва да определят бъдещото ръководство и бъдещото правителство на Сирия.”

Според мнението на журналиста и политически анализатор Хафса Кара-Мустафа, позициите на президента на САР са силни като преди, независимо от действията на Запада.

„През последните години ние само слушахме, че Асад аха-аха ще си отиде, остава му около месец, в най-добрия случай – година. Изминаха обаче пет години, а неговата позиция е достатъчно силна, главно заради подкрепата на сирийските въоръжени сили и с помощта на Русия.”

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук