Д-р Пламен Пасков се присъедини към отбора на „Справедлива България“ за участие в изборите на 2-ри октомври

0
143

Известният родолюбец и общественик д-р Пламен Пасков се присъедини към отбора на обединението „Справедлива България“ за участие в изборите на 2-ри октомври.

Кой е д-р Пламен Пасков?

Пламен Пасков е роден на 12 септември 1965 г. в град Димитровград, в семейството на Христинка и Панайот Паскови. Средно образование завършва с отличие през 1983 г. в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Димитровград.

Между 1983 г. и 1985 г. отбива редовна военна служба в Школата за запасни офицери „Христо Ботев“ в град Плевен и в поделение 36140 – танковия полк в гр. Хасково. Офицер от запаса, ПВО, зенитна артилерия, командир на батарея.

В периода 1985 – 1990 г. следва във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина (днес Тракийски университет) специалност „ветеринарна медицина“. Като студент в края на 1989 г. участва в създаването на независимо студентско дружество в института, по примера на първото независимо студентско дружество в Софийския университет, което е и съучредител на СДС.

Владее руски, английски и френски език. След дипломирането си през 1990 г., работи като ветеринарен лекар в Димитровград, Пловдив и на други места в България до 2000 г. Участва в създаването на софтуер за управление на ветеринарни клиники. По сведения на Пламен Пасков разработката се приема много добре на пазара в България. По негова информация през 2000 г. получава покана от голяма ветеринарна клиника в Москва, където да се изпитва софтуерът. Заминава за Москва с нагласата да остане 3 – 4 месеца, но впоследствие остава да живее там.

През 2001 година по негови сведения внедрява разработката в Московското обединенение на ветеринарията.

Създава собствена компания и в Москва: ООО „Эдлинай Ко“ (Edliny LLC), която предлага услуги по внедряване, сервиз, поддръжка и обучение за ветеринарния софтуер, мениджмънт и оптимизация на ветеринарния бизнес, консултации, разработка на бизнес планове и маркетингови изследвания за ветеринарни клиники, фармацевтични организации и други компании в сферата на ветеринарната медицина и зообизнеса.

През последните години д-р Пламен Пасков взима дейно участие в обществено-политическия живот на България с ясната си гражданска позиция по конкретни въпроси. Мнението му се споделя от стотици хиляди български граждани по време на пандемията Ковид-19, когато д-р Пламен Пасков се обявява срещу налагания от властите здравен фашизъм.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук