Евакуираха детска градина заради опасен таван

0
1127

75 деца от ЦДГ “Латинка” в Шумен днес бяха преместени в други градини, заради опасно надвиснал таван във фоайето на централната сграда. Преместени са три от петте градински групи. Двете групи, които остават в забавачката имат отделни входове и децата не минават през рисковия участък.

Таванът увиснал, заради поддали греди на покрива през почивните дни. От персонала забелязали проблема вчера сутринта и директорката Яна Жечева веднага сигнализирала община Шумен.

“Дойдоха ресорният зам.-кмет Найден Косев, строителният Боян Тодоров и други специалисти. Заедно взехме решение да преместим децата, докато се извърши спешен ремонт”, обясни Жечева.

Ремонтът в градината започва утре и се надяваме да приключим до десетина дни”, каза инж. Боян Тодоров. Той допълни, че все още не се знае колко ще струва ремонтът.

Докато текат дейностите две групи от „Латинка“ ще посещават ЦДГ “Дружба” в Тракийския, а една – ЦДГ “Космонавт” в Добруджанския.

От общината допълниха, че през това лято е бил направен частичен ремонт на покрива.

Ремонтът е бил възложен на фирмата РВ ИНЖЕНЕРИНГ, която е имала подписан договор от предишни години с община Шумен за извършване на ремонтни дейности на общински сгради. Тогава, по обясненията на строителите, не е било възможно да се отрие този проблем и да се види гниенето на гредите, защото дървените конструкции са скрити в тавана.

Сградата, в която се помещава детката градина, е много стара – на близо 130 години./кмета%d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%88%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук