Ева на Гого пак бойкотира „Тоника“

0
1561

Въпреки опитите дългогодишната война в „Тоника” да бъде потушена, по фронтовете все още има напрежение. Това пролича по време на последния концерт в зала 1 на НДК преди няколко вечери, който след близо 20-годишен разкол събра всички преминали през групата изпълнители, без двама – Ева, половинката на покойния Гого, и Сия Бинчева.

Ваня Костова и Милица на една сцена? Доскоро това бе невероятно, но само преди дни стана факт. Старите „тоники” се събраха като деца около своя „Дядо Коледа” – Стефан Диомов, като поводът бе неговият 70-годишен юбилей. И също като деца се опитваха да прикрият старите вражди с усмивка и песен, в опиянението

на „възкресената” си стара слава

Публиката ги аплодира бурно и това отново им припомни, че през каквито и трансформации да минава групата, никога повече няма да е същото.

„Тоника Домини” не е и не може да бъде „онази” „Тоника”, каквото и да се опитва да направи Ева. Дори в настроението винаги ще се усеща липсата на онова „заедно”, което помним от някога. Да не говорим, че и Гого вече го няма!… „Колкото и да се правят на близки Ева и Диомов, вътре в себе си те никога няма да си простят „непростимите неща”. Много непремерени приказки се изприказваха!”, клатят глави запознати със сагата на най-обичаната ни група от миналото.

Изглежда болката от този факт най-силно се усеща през разстояние. Защото Сия Бинчева, бивша Владовска, която от много години живее в Щатите, написа прочувствено писмо до своя идол Диомов. Тя използва вестника на народа, „ШОУ”, за да стигне то до получателя си.

„Поводът ми да отида в Бургас миналата година на 2 август бе юбилейният концерт в чест на Стефан Диомов, който се състоя в Летния театър…

Просто исках да съм там в този специален за Диомов момент, да съм с всички и да окажа моята лична почит, уважение и благодарност на тази гениална личност с изумителен талант, който посвети живота си на българската поп музика и е допринесъл огромна част за нейното развитие.

Искам специално да поздравя и моите приятели от „Тоника СВ”, както и всички прекрасни и талантливи артисти, певци, музиканти и участници в концерта, организиран от Диомов. Благодаря ти, скъпи приятелю, за това, че ми даде възможност да бъда част от основаването на „Тоника” и че можахме да изпеем и запишем твоите първи песни за групата, които останаха завинаги в сърцата на хората… Благодаря ти, че промени живота ми. Благодаря ти за приятелството и че си мой ментор

Сърдечни поздрави за твоя юбилей!

Бъди благословен и продължавай да твориш!”, написа Сия в послание, което долетя през океана лично до Стефан Диомов.

Въпреки тези благодарствени думи към композитора на обратния полюс очевидно е Ева Найденова. Никой от участниците в концерта не знаеше или се правеше, че не знае причината за отсъствието на вдовицата на Гого от сцената. Скандалите от години съпътстват „Тоника”, а конфликтът между Ева и Диомов ескалира след смъртта на Гого. Двамата си размениха грозни обиди, а композиторът се закани, че ще забрани на изпълнителите да пеят неговите песни. По думите на сина на Ева – Димитър, майка му дълго време си вменявала, че болестта на Гого се появила в момент, в който бил изнервен от безкрайните конфликти в групата.

Петя КИРИЛОВА,ШОУ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук