ЕВРИКА! ДОКЛАД на БАН отсече: България ИМА нужда от ЕВТИН ТОК! Вижте КАК може да СТАНЕ това! И КОГА! Вижте ТУК!

0
1521

След много умувания, ненужни „експертизи“, оценки и спорове, БАН най-накрая откри топлата вода. Експерти от научната институция съобщиха, че е готов финалния доклад за проекта АЕЦ „Белене“. Изводът на „академиците“ е, че България има нужда от строеж на нови ядрени мощности.

Ами сега?! Какво ще прави Борисов, който от 8 години спира изпълнението на проекта? Въпреки че необходимостта от незабавен строеж на АЕЦ „Белене“ и от евтин ток, беше повече от ясна и за малките деца.

Дори човек без висше образование и хванат от улицата, щеше да разбере, че Водноелектрическите централи/ВЕЦ/ не могат да покрият и 20% от нуждите за ток на бита и промишлеността. Топлоелектрическите централи/ТЕЦ/ пък са пред затваряне, заради вредните емисии, които непрекъснато изхвърлят в атмосферата. Какво остава тогава, за да имаме ток, и то не какъв да е, а ЕВТИН ток? Ядрените централи, разбира се. Такива като АЕЦ „Белене“.

Неслучайно всичките ни съседи – Турция, Румъния, Гърция – строят атомни електроцентрали в несвяст. Защото най-накрая всички осъзнаха, че за да има много и евтин ток за бита и промишлеността, трябва час по-скоро да се строят ядрени централи.

Всички осъзнаха това, но нашия премиер-слънце, пак се инати. И за да покаже, че докладът на БАН може и да се оспорва, той извиква от мрака на забвението своите бивши и настоящи пудели. Ето защо изведнъж изскочи в медийното пространство „големият енергиен експерт“ и бивш Борисов министър Трайчо Трайков.

РАДАН КЪНЕВ И ТРАЙЧО ТРАЙКОВ от ляво на дясно

Той беше призван отново към кратък „политически“ живот, за да оспори тезите на „академиците“. И да им покаже, че те може да са експерти, но има и по-големи експерти от тях. Като Трайков и Борисов, например.

Затова бившият пудел на Бойко, изведнъж се появи на екрана на btv, като повтаряше едно към едно тезите на Борисов, че АЕЦ-ът бил само един гьол, който поглъщал милиарди. Колкото и да ви е чудно, точно това започна да каканиже в скороговорка наш Трайчо.

От АЕЦ-а продължавали, според Трайков,  да се „дърпат милиарди“ и толкова много се крадяло от проекта, че АЕЦ „Белене“ вече започвал да прилича на КТБ. Ами ако Трайков наистина има информация за кражби, нека веднага я даде на прокуратурата. А не да приказва врели-некипели по телевизиите. И то с пълното съзнание, че е под политически чадър. И никой няма да го подведе под отговорност за приказките, които бълва.

Но маститият бивш герберски „експерт“ продължава с фантазиите си. АЕЦ-ът не ни трябвал, защото ние сме имали предостатъчно ток. И затова вместо да даваме пари за съхраняване на двата готови реактора на атомната електроцентрала, по-разумно било да ги продадем.

Значи да обобщим: Всичко за строежа на атомната централа е готово, но вместо да я построим и да ползваме всички евтин ток… Ние трябва, според Трайчо, да хвърлим парите на вятъра и да търсим някой, който ще иска да купи реакторите. Чували ли сте по-неадекватно мнение от това?

Но „експертът“ Трайков, решен да забие и последния пирон в ковчега на АЕЦ „Белене“, продължава с „невероятното“ твърдение, че „всяка нова мощност, която се построи в България, щяла да бъде по-евтина от АЕЦ „Белене“?!

Каква „нова“ мощност г-н Трайков ще е по-евтина от ядрената енергия? Можете ли да отговорите поне на този простичък въпрос? Може би имате предвид фотоволтаиците на Цветелина Бориславова? Или ветрогенераторите, които не могат да захранят и сами  себе си? Затова отново питаме: Чували ли сте по-неадекватно мнение от това на енергийния „експерт“ Трайков? Защото ние не сме!

А работата е съвсем проста. Строеж на ядрена централа не е по-силите на частен инвеститор. Нито пък отговаря на интересите на българската държава. Защото частникът си е частник. Той си гледа неговите интереси. А не нашите.

Затова трябваше мнооого отдавна да приемем предложението на руската държавна енергийна компания Росатом. И България с подкрепата на Русия да построи така необходимата ни атомна електроцентрала. Защото по-добри условия от тези, които ни предлагат нашите руски братя, няма да намерим никъде по света.

Истината е, че ако нашите „политици“ не обслужваха чуждите и враждебни нам интереси на Вашингтон и Брюксел, то ние отдавна щяхме да имаме евтин ток. И евтин газ. И икономиката щеше да тръгне бързо напред. И българите, които сега слугуват в чужбина, щяха да започнат да се връщат в родината си.

Но, на някой не му е изгодно това. Познайте от пръв път на кой.

Затова екипът на Skandalno.net отдавна твърди, че трябва да напуснем ЕС и НАТО. Защото точно те ликвидираха нашата държава. И защото ако продължаваме да стоим в тези антиславянски и антиправославни организации, България ще изчезне съвсем. И то много скоро.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук