Европейската супер държава напълно ще анихилира малките нации

0
1526

Създаването на новото френско-германско чудовище, което някои дори вече нарекоха Райх, представлява най-голямата опасност за България, от турското робство насам. Защото подобна конструкция, в рамките на не повече от 2 поколения, напълно ще преустанови съществуването на всички по-малки нации вътре. Историята сочи именно това, и сега е много подходящ момент отново да я прочетем.

Защо хиляди години всякакви народи са се борили за независимост? Заради пари ли, заради стандарт ли? Всъщност, по време например на византийското владение на България, икономиката (на цяла Византия) е била в огромен възход. Българите са живеели доста добре, както и другите поданици на империята. По време на австрийската власт в началото на 19 век, в имерията на Хабсбургите се е живеело доста добре. Защо тогава унгарците са се вдигнали на революция и са извоювали равни права, и дори преименуване на империята?

Народите се вдигат и искат независимост, именно за да оцелеят като народи. И да прогресират като такива. Да не бъдат претопени.

Малък народ в голяма империя постепенно се претопява. Най-типичният пример, който вероятно ще се хареса на русофобите (които са и най-големите еврофили) е случят с Русия. Това е многонационална държава, която също има и много религии. Но всичко се върти около центъра, който е руски, съответно всички знаят руски език, и на всички религии и местните традиции са подчинени на общи правила, създадени от центъра. Т.е. силно руски правила. Така различните народи в Русия до голяма степен са русифицирани, а това важи дори и за републиките около нея, които бяха част от СССР. Навсякъде руският е нещо като втори език вече.

Същото би станало с малък народ, прикачен към новата френско-германска империя. Постепенно езикът ще се изгуби и ще бъде заменен от двата основни езика. Основните институции ще се владеят от тези два ентоса, основните бизнеси и пр. Децата, за да имат бъдеще, ще бъдат насърчавани от родителите си, да  приличат на германци и французи. На някакъв етап ще започнат и имена немски и френски да се дават. Лека полека, България ще се изпари.

Какво замислят германци и французи?

  • Обща армия, премахване на националните армии
  • Премахване на централните банки, всеобща валута
  • Обща имиграционна политика и визи
  • Центърът определя къде ще се заселват бежанци
  • Обща данъчна политика
  • Общ наказателен кодекс, прокуратура и правораздаване

И това важи не само за България. Ще изчезнат нации като чехи, словаци, холандци, белгийци, португалци, унгарци. Малко по-бавно, но неизбежно ще изчезнат средно големи нации като поляци, испанци и италианци. Въпросът кой ще доминира между Франция и Германия е спорен, възможно е накрая, подобно на Австро-Унгария и те да направят дуалистична империя. Но всичко друго – то потъва  и се асимилира.

Като бройка, общо, малките нации не са чак толкова малко. Източна Европа е 100 милиона души. Въпросът е, че това не са хора от един етнос, които могат да създадат собствен културно-етнически център. Различни са и всеки по отделно ще бъде асимилиран.

Хипотетично, славяните в Европа заедно могат да са един център. Но те са доста разделени, едни са католици, други – православни, има исторически разделения. Т.е. не може да има „славянски блок“, някакъв трети център в дуалистичната империя. Асимилират ни.

А след като ни асимилират, просто ни прибират територията. То ние с територията сме ценни за ЕС. Тях населението ни не ги интересува. Но по територия, ние не сме чак толкова малка и маловажна страна. Всъщност, доста важна сме.

Ако сме умни (вероятно ни трябват още няколко поколения да поумнеем държавнически) можем много добре да се развиваме сами и да печелим от тази територия. Можем да сме силна и уважавана държава. Но в момента не сме умни, и ако преди да поумнеем, ни асимилират (което вече е в ход – 2 милиона емигранти), то огромният ресурс на българската земя ще го ползва друг.

Фактически, за България, ЕС е важен само ако се запази в първоначалния си вид – свободен пазар и свободно движение. Т.е. за нас изгодната посока на движение на ЕС е назад. Отнемане на власт и пари от центъра и връщане към статута на Европейска Икономическа Общност (ЕИО). Т.е. приблизително, нашият интерес е сходен с този на британците. Обратни процеси, ако тръгнат, са в тотален ущърб на страната ни, и тя следва да помисли за други посоки за развитие. Евразийският съюз засега е близък до модела ЕИО, т.е. той не предполага асимилационни процеси. Но ако повтори пътя на ЕИО и тръгне да се превръща в нова супер-държава (от типа на СССР), тогава той също би станал неизгоден за България, и ще трябва да търсим други пътеки.

Добри Божилов
28-06-2016

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук