Един кмет направи взривяващи разкрития за Бойко и Москов: Как се чувства един кмет, когато му се обади здравният министър с думите: Или му режете главата на управителя, или ви спирам клиничните пътеки?

0
1339

Кметът Иван Тотев остро критикува здравния министър Петър Москов и премиера Бойко Борисов с правенето им на „политики по медиите“ по скандала с КОЦ-Пловдив.

Повод за това стана поисканата оставка на директора на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив д-р Красимир Вальов, която днес Общинският съвет в града гласува.

До оставката се стигна след репортаж на „Господари на ефира“ за извършвани ненужни операции от болничното заведение и грешно отстранени органи на пациенти. От здравното заведение отрекоха обвиненията и заявиха, че става дума само за един случай с пациентка с много рядък вид тумор, за който се установило, че не е злокачествен едва след постоперативните хистологични изследвания.

Пред общината днес пристигнаха близо 200 лекари и пациенти, за да защитят болничния директор.

В началото на сесията на Съвета кметът, през сълзи,съобщи, че д-р Вальов сам е подал оставката си. Тотев дори излезе за малко от залата, за да се успокои, след което се върна и разкри детайли от масирана атака.

„Как се чувства един кмет, когато му се обади здравният министър с думите: Или му режете главата на управителя, или ви спирам клиничните пътеки?“, попита Тотев, цитиран от БГНЕС.

После добави, че Москов е готвел законопроект за спиране на клинични пътеки със задна дата.

Премиерът в оставка пък в интервю се закани на общинските съветници от ГЕРБ да гласуват за отстраняване на управителя, иначе няма да бъдат вече съветници от партията.

„Стига сме управлявали през медиите“, призова Тотев и подчерта, че „този случай е просто върха на подобен начин на политика“./Прес.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук