Един човек е загинал, а осем са ранени при катастрофи в страната! Общо 92 пожара са ликвидирани през последното денонощие

0
37

Един човек е загинал, а осем са ранени при осем тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха на страницата си от МВР.

В София са станали две тежки и 25 леки катастрофи, ранени са двама души.

От началото на годината са станали 494 пътнотранспортни произшествия, при които живота си за загубили 34 души, а пострадалите са 616. В сравнение с данните за същия период на миналата година от МВР отчитат един загинал по-малко.
Общо 92 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, един човек е загинал, а един е пострадал, съобщиха на уебсайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Пожарната е реагирала на 126 сигнала за произшествия.

При пожар в къща в пловдивското село Бенковски е загинал мъж на 57 години. С втора степен изгаряния на главата е жена в ловешкото село Голяма Желязна, става ясно от информацията на ГДПБЗН.

Заради пожар в хотел в Банско се е наложило да бъдат евакуирани 300 души. Инцидентът е започнал от комина и е обхванал покрива.

Пет пожарни автомобила се е наложило да гасят пожар в склад за строителни материали и автосервиз в Пловдив.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които11 в жилищни сгради, четири в транспортни средства и други. Без нанесени материални щети са възникнали 74 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти, 29 в отпадъци, 21 в готварски уреди и комини и други.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции.

Регистрирани са и шест лъжливи повиквания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук