Един човек е загинал, а 13 са ранени при ПТП. Общо 102 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие

0
43

Един човек е загинал, а 13 са ранени при 12 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха на страницата си от МВР.

От началото на месеца са станали 306 пътнотранспортни произшествия, с 18 жертви и 368 пострадали. От началото на годината 54 души са загинали, а ранените са 1001. Тежките катастрофи са 815. В София един човек е пострадал, станали са едно тежко и 22 леки пътнотранспортни произшествия.

Общо 102 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, пострадал е един човек, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН).

Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 121 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които 11 в жилищни сгради, три в спомагателни, временни или паянтови постройки и други.

Без нанесени материални щети са възникнали 84 пожара, от които 43 в сухи треви, горска постеля и храсти, 26 в отпадъци, девет в готварски уреди и комини и други.

Извършени са 18 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи в транспортни средства, 14- техническа помощ, едно- оказване помощ на пострадали граждани и други.

Получено е и едно лъжливо повикване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук