ЕКСКЛУЗИВНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Депутат поиска арест за министър Москов! ВИЖТЕ защо

0
1427

Народният представител от БСП Жельо Бойчев поиска арест за здравния министър Петър Москов. Той изтъкна, че Москов е извършил редица нарушения, за които би трябвало да си подаде оставката и да бъде настанен зад решетките.

Първата причина, заради която може да се поиска оставкатата на министър Москов е прекъсването на имунопрофилактиката на поколения български деца, твърди Бойчев. Червеният народен представител посочи още, че се наблюдава натиск за подмяна на документи.

Депутатът не пропусна и темата за ваксините и попита риторично защо от България се изнасят такива и кой печели от тях. Според него неразлят тип ваксини се изнасят в Турция, а след това тя ги пакетира и печели от това. Той припомни за случай от 2011 година когато представител на турска компания е задържан с 450 000 евро. Парите са били предназначени за държавната „Бул Био“, която има разработени лекарствени продукти за световния пазар.

Народният представител загатна и за топла връзка между Министерството на здравеопазването и някои частни болници. По думите му ведомството помагало на част от лечебните заведения да придобиват други такива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук