ЕКСКЛУЗИВНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Заплашват със смърт топ разследващия журналист Тодор Стефанов! (СНИМКИ)

0
49927
Топ журналиста Тодор Стефанов.

Разследващият журналист Тодор Стефанов, основател на сайт Информационна агенция „Скандалните Новини“, получил анонимна смъртна заплаха, научи първо „Дейли Прес“.

„Позволявам си да дам гласност на случая, тъй като заплахите срещу мен в последните месеци ескалират и вече са насочени пряко срещу моите приятели. Смятам, че публичността е част от механизма, чрез който мога да защитя себе си и приятелите си”, заяви Тодор Стефанов пред „Дейли Прес“.

За това, че заплахата е свързана с дейността му като журналист, посветил разследванията си на различни престъпления на държавата. Доказателственият материал от анонимката, придружен с други снимки и подробности за смъртната заплаха, журналистът вече е предал в сигнала си до съответните служби в МВР. Копие от сигнала е изпратен и до министъра на вътрешните работи.

„Намирам за недопустимо в XXI век в страна на Европейския съюз да се използват методите на бившата Държавна сигурност за сплашване на журналисти. Подобни заплахи са грубо нарушаване на свободата на словото в България и целят да го спрат или ограничат“, казва още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук