Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Иванчева уволнила от ареста зам.-кмет (ОБНОВЕНА)

Има заповеди от ареста

0
22104

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Специализирания наказателен съд 

От ареста Иванчева е подписала заповед, с която освобождава своя заместник Румен Русев, каза пиарът на района Петър Кърджилов ексклузивно пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

Довчера Русев беше изпълняващ длъжността кмет на „Младост“.

Причината бе, че посоченият от Иванчева за неин заместник – Владимир Клисуров, заяви, че няма да изпълнява тази дейност. След това той подаде молба за напускане, делегира правата си на Румен Русев и излезе в болничен, информира Информационна агенция ПИК.

Днес Специализираната прокуратура поиска Иванчева да бъде отстранена от поста. Причината е, че от ареста е подписвала документи в качеството си на кмет.

Румен Русев бе посочен от Иванчева като човек, който се опитва да узурпира поста на кмет на района, макар и самата тя да го назначи за зам.-кмет през лятото. Когато Столичният общински съвет одобри изпълняващ длъжността кмет на района да е Владимир Клисуров, пред журналисти Румен Русев каза, че няма представа какво има предвид Иванчева.

Заповедта за отстраняването на Русев е внесена от районната община „Младост“ на 21 май, каза още Петър Кърджилов. Освен нея Иванчева е подписвала заявления за отпуски.

Преди време проучване на „Дейли Прес“ сред юристи не даде еднозначен отговор дали Иванчева има законовото право да се разпорежда и да издава заповеди от ареста. Според някои и в момента подписаните от нея документи могат да бъдат оспорени, защото не са на официални общински формуляри.

Иванчева е изпратила писмено искане до главния прокурор да се възползва от законовото си право на отговор. В ръкописното писмо-заявление до Сотир Цацаров Иванчева иска да се срещне с медиите и да има възможност да отговори на възникналите въпроси след ареста й и дадените от прокуратурата информации пред медиите.

Заявлението е от 21 май.

Източник на Информационна агенция „Дейли Прес“ информира, че днес от 15:00 ч. спецсъдът ще поиска Иванчева, да бъде свалена от поста кмет на район „Младост“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук