Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Компетентен ли е Валентин Радев да е вътрешен министър? Не са аматьори тези, които взривяват банкоматите, аматьорът е друг…

Много приказки = много глупости

0
12668

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС/ СОФИЯ

Според бившия директор на Института по психология към МВР проф. Галин Гайдаров взривяването на банкомати е престъпление, което се отличава с голяма обществена дързости се извършва от отлично подготвени крадци.

„Взривяването на банкомати е специфичен вид престъпление, което изисква специална подготовка, добра координация и техническо осигуряване. Това означава, че няма случайни хора в тези дейности“, обясни проф. Галин Гайдаров по БНТ.

„Няма как аматьори да се занимават с тези неща“, категоричен е той.

Това твърдение на експерта обаче е диаметрално противоположно на категоричното изказване на МВР  шефа Валентин Радев, който за пореден път доказа, че е там, където не му е мястото.

Припомняме, че вчера вътрешният министър Валентин Радев окачестви като знак взривяването на банкомата в столичният квартал „Люлин“.

„Да. Те и миналият път взривиха, видят ли празник, правят нещо, имам чувството, че е знак. Забележете, че дори парите не са взели. Взривили са го или са някакви некомпетентни, не искам да ги уча, по-добре да си останат такива, но не са стигнали до парите, като че ли е някакъв знак. Нищо. Касетките стоят. Има видеокамера, заснели са ги. Крият се, взривяват, гледат и бягат“, описа инцидентът Радев.

Проф. Гайдаров определи тази дейност като „криминален бизнес“. Според него това е предизвикателство към обществото, тъй като е проява на неуважение към обществените нрави. Той допълни, че това е „състезание“, тъй като полицията трябва да бъдат много добре подготвени за подобни ситуации.

А както виждаме досега, полицията не си е на мястото нито да гони бегълци, това го правят чистачките, нито да предотвратява бягства от затворите, за които има данни отдавна, нито да хваща избягали затворници, за които знае къде се крият….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук