Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Делото КТБ започва по същество (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Информационна агенция "Дейли Прес" ще излъчи на живо от Апелативна прокуратура-София подробности от делото в новините точно в 12:00 ч.

0
18146

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Специализирания наказателен съд

Процесът за източването на фалиралата КТБ трябва да започне днес по същество, съобщи репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

В специализирания наказателен съд е насрочено заседание за разглеждане на делото. На предните три дати се проведе разпоредителното заседание, на което защитата поиска връщане на разследването на прокуратурата, но съдът не се съгласи с доводите им и не откри причини да спре или прекрати процеса.

Разпоредителното заседание бе въведено с промените в Наказателно-процесуалния кодекс от ноември 2017 г., на което се обсъжда дали са допуснати съществени процесуални нарушения по време на разследването и дали делото трябва да бъде прекратено и върнато на прокуратурата.

По делото подсъдими са 18 души, като бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев е сочен за техен ръководител в организираната престъпна група, която според обвинението е източвала банката през годините.

В началото на съдебната фаза Василев изпрати писмо, с което поиска от съда да прекрати процеса срещу него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук