Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Румен Русев сменя арестуваната Иванчева като кмет на Младост (ВИДЕО)

Изборът направен след бурна дискусия в СОС

0
3959

Източник: Информационна агенция БГНЕС 

Румен Русев е новият временно изпълняващ дейността кмет на Младост в София. Той  беше избран на мястото на арестуваната Десислава Иванчева от Столичния общински съвет след разпалена дискусия.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация. Кметът на район „Младост” беше арестувана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хил. евро подкуп от строителен предприемач. В кабинета й пък разследващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване.

В същото време Иванчева бе в съдебната зала на Апелативния спецсъд, който трябва да реши дали да потвърди или не отстраняването й от длъжност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук