Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Бареков отново прав: ЕК отказа да плати алкохола на бруталното младежко парти в София!

0
12337

Ден след като евродепутатът Николай Бареков обяви за скандална провелата се европейска младежка конференция, се оказа, че ЕК няма да плати пошлото парти.

Вчера Бареков написа: „Алкохолът, купен с пари на европейските данъкоплатци е строго забранен. СТРОГО ЗАБРАНЕН! Смачканите шунди около господин Борисов в лицето на Р. Бъчварова и ЛилитУ би трябвало да му обяснят, че участие в европейска конференция означава да покриеш поне един цял ПАНЕЛ с прилежащите към него въпроси и мнения на поканените участници. Понякога това продължава 3 до 6 часа с малки почивки по средата, но това е положението, работа си е…“.

Авторитетното издание Euractiv посочва, че ЕК няма да финансира разходите по сервирането на твърд алкохол и организирането на посещение в нощен клуб.

„Правил съм десетки такива и съм участвал в стотици конференции на ЕП по целия свят и знам, че организацията им изисква професионализъм, екипност и уважение към правилата“, каза още Бареков, който се оказва прав, че Европа няма да плаща за гуляя на младежите, събрани от ГЕРБ.

Медията съобщи преди дни за разочарованието на международните участници в събитието (част от календара на европредседателството) заради отказа на българските власти да платят предварително разходите по транспорта им до София, недопускането на младежки лидери като лектори в младежите, и в сервирането на безплатен твърд алкохол по време на конференцията, довел до „неспособност на някои от участниците да се приведат във форма за дебатите на следващия ден“.

„Младите хора са имали възможност да представят своята работа пред хората, които взимат решенията. Младежите са присъствали в публиката, макар да не са били на сцената“, се казва в коментара, публикуван от Euractiv.

„Комисията не е замесена (в историята с полуголите танцьорки) и отпуснатите европейски пари не покриват нощните партита, които са се провели между сесиите на младежката конференция“, пък посочва източник на изданието, чието име не е цитирано.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук