Ексклузивно в DAILYPRESS.bg! Гл. комисар Ивайло Спиридонов, ГДБОП: Служителите на НАП, обвинени в организирана престъпна група, са издавали информация от Контрабандния център на заинтересовани лица

0
6703

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Съдебната палата 

Служителите на НАП, обвинени в организирана престъпна група, са издавали информация от Контрабандния център на заинтересовани лица. Това каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов по време на брифинг във връзка с разследване срещу организирана престъпна група, извършваща корупционни престъпления, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

„За мен като директор на ГДБОП беше много важно елиминирането на тази организирана престъпна група и благодарение на качествените оперативно-издирвателни мероприятия се стигна до тази реализация. През май 2015 г. с решение на Министерски съвет беше създаден т.нар. Контрабанден център – Център по противодействия на контрабандата, контрол на опасни стоки и товари. Целта му е да координира действията на правораздавателните институции и създаване на по-добри условия за по-добра събираемост. Общото е, че част от служителите на НАП – София бяха ангажирани с това да получават информация за предстоящи действия на Контрабандния център и да уведомяват заинтересовани лица. Използван е целият набор от издирвателни средства, за да фиксираме като доказателства към делото тези моменти, в които служители на НАП предаваха такава информация“, обясни Спиридонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук