ЕКСКЛУЗИВНО В Dailypress.bg! Посрещнаха вицепремиера Валери Симеонов в Одеса с питка след историческия полет на „България ер“ (СНИМКИ)

0
1943
Снимки: ПИК

Текст и снимки: Гергана ИНГИЛИЗОВА, АГЕНЦИЯ ПИК

Вицепремиерът Валери Симеонов бе посрещнат на летището в Одеса по стар български обичай с питка, предаде пратеник на агенция ПИК.

Заедно с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, социалния министър Бисер Петков, зам.-министъра на транспорта Ангел Попов и народни представители бе открита официално първата директна линия на „България ер“ от София до Одеса.

На летището лидерът на НФСБ заяви, че по този начин още повече се укрепва връзката с Украйна, а хилядите наши сънародници вече ще могат да се прибират в България за един час полет.

Да се възползват от тази услуга на „България ер“ искат повече от 16 хиляди души, които досега са пътували повече от 12 часа с преминаване на граници и множество проверки.

Хора от бизнеса, които също присъстваха на първия полет до Одеса признаха,че това ще увеличи още повече инвестициите у нас, както ще спомогне и за работната ръка у нас.

Това лято пък отново благодарение на вицепремиерът Симеонов се улесни и процедурата за издаване на работна виза, което беше в голяма помощ за летния сезон у нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В Dailypress.bg!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук