ЕКСКЛУЗИВНО: Ето я първата кандидат-президентска двойка (СНИМКА)

0
1613

Икономистът Румен Гълъбинов и адвокат Веска Волева са първата обявила се кандидат-президентска двойка за предстоящите избори. Те са издигнати от името на ПП „Българско национално обединение“(БНО) и имат подкрепата и на политически клуб „Звено“, Граждански форум „Промяна“, Български наказателен отряд и Асоциацията на пенсионерите.

Корупцията и липсата на върховенство на закона, както и фактът, че у нас няма реална пазарна икономика, а такава, основана на обществени поръчки и еврофондове – това е основният проблем на България, смята Румен Гълъбинов.

„Правата и правомощията на президентската институция, както и на всяка друга институция в България, зависят от субективния фактор“, заяви Гълъбинов и поясни, че ако президентът иска да прави икономика, това може да се случи.

Гълъбнов даде пример с ДДС, който в продължение на десетилетия си стои 20% за всички стоки и услуги. „Президентът може да инициира дебат в парламента по всякакви въпроси, пише „Хаштаг.бг“. Да вземем въвеждането на диференциран ДДС, при което за области като здравеопазването и хранително-вкусовата промишленост той е значително по-нисък“, заяви кандидат-президентът на БНО и припомни, че това е така в много страни.

Гълъбнов и Волева са на мнение, че държавният глава трябва да предизвиква дебати в парламента за ролята на монополите, АЕЦ „Белене“, електро-разпределителните дружества, които съдят и най-вероятно ще осъдят България.

Да се върнат българите в България би била една от основните задачи, които си поставя кандидат-президентската двойка Гълъбинов-Волева.

„Искаме да обединим всички, които учат, работят, живеят на територията на Република България, и всички, на които им е писнало от досегашния безплоден, импотентен партиен модел“, заяви Румен Гълъбинов. „Хората, които ще гласуват за нас, ще гласуват да няма корупция в България, защото с това ще се борим основно, и за повече законност и развита икономика“, добави той.

Гълъбинов вярва, че имат шанс да стигнат до балотаж.

Веска Волева сподели, че е решила да приеме предложението да участва в предстоящите избори, защото човек има задължения към обществото. Ако хората са оценили достатъчно добре моята дейност, биха могли да дадат доверието си на нашата президентска двойка, обяви адвокатката./БИНЮЗ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук