Ексклузивно интервю с Ашли

0
1768
  1. Как би се описала само с една дума?
  • Мултифункционална. Ежедневието на един изпълнител изисква да работиш по много на повече от един фронт. На първо място за мен е музиката. Всеки ден аз тренирам и не спирам да усъвършенствам гласа си. Има една история за пианиста. Че ако той не тренира един ден, никой няма да забележи. Ако не се упражнява два, ще разбере само учителят му. Но ако не полага усилия за своето развитие, на третия ден всички ще разберат. Така е и с пеенето. Междувременно, за да изглеждам добре, аз всеки ден ходя на фитнес, ходя по участия и се старая да отделя време и за приятелите си. Трудно е, но успявам. За това мисля, че мултифункционална е точната дума за мен.
  1. Коя е твоята супер сила?
  • Умея да насоча мисленето на хората в посоката, която аз искам. Не знам как го постигам, може би е природен талант, но когато искам нещо, дори никой да не е на моето мнение в началото, в края на спора всички са съгласни с мен.
  1. Какво би направила, ако Земята бъде нападната от зомбита?
  • Ако земята бъде нападната от зомбита, бих събрала близките си и бих ги скрила там, където никой неможе да ги намери.
  1. По скалата от едно до десет, колко странна мислиш, че си?
  • Десет (смее се). Аз съм доста спонтанна личност. Например, превърнало се е в мой навик да реша от нищото, че в 01:00ч. сутринта искам да изляза. Обаждам се на приятелките ми и излизаме. Но пък и те са достатъчно странни, за да приемат предизвикателствата ми.
  1. Какво те мотивира да станеш от леглото сутрин?
  • Моята мотивация са семейството ми и задачите, които имам за деня свързани с моето изграждане като изпълнител. Но дори и да реша да си подремна още малко, все ще се намери някой, който да ми „счупи” телефона, за да стана по бързо.
  1. Имало ли е случай, в който почти да си се отказвала от целта си? Какво те накара все пак да продължиш напред?
  • На всеки се е случвало, когато трябва да вземе някакво решение, да започне да се колебае – „Дали да направя това или онова? По този път ли да тръгна или по другия“? И на мен, разбира се, ми се е случвало да се разколебая за нещо, но благодарение на хората, които ме подкрепят, продължавам наред с още по-големи сили към осъществяването на избраната цел.
  1. Ако трябва да вземеш само три неща с теб на безлюден остров, какво ще избереш?
  • На този въпрос предполагам, че не става дума за одушевени предмети, иначе отговорът ми ще е ясен. Ако все пак става въпрос за неща, свързани с оцеляването ми, бих взела нож, с който да си направя копие и да улавям храната си. Запалка или кибрит, с които да си запаля огън и да я сготвя и накрая може би филтри, за да превръщам водата в питейна. Все пак, всяко живо същество се бори за оцеляването си, а и обожавам да гледам “Discovery” (хаха)
  1. На колко години беше, когато започна да се занимаваш с пеене?
  • Още на четири започнах да откривам празничните представления в детската градина с песни, били те естрадни или народни. Продължих в училище и по читалищата. Щом станах достатъчно голяма, изобщо нямаше колебание в решението ми да запиша фолклорни изкуства в Широка лъка, където завърших средното си образование с отличие. В момента ми предстоят държавни изпити, тъй като се дипломирам в Софийски университет като музикален педагог и открих своето място в семейството на Diapason Records.
  1. Как се справяш с ревността и завистта?
  • Ревността при мен е в повече, но умело я прикривам. Винаги предпочитам комуникацията и обсъждането на проблема. Това ми помага за преодоляването му. Колкото до завистта, смятам, че тя съсипва човека. Когато някой е постигнал нещо, той се е трудил дълго за това. Завистниците са хора, които винаги ще останат в положението, в което се намират, без да помръднат и крачка напред. Понякога усещам завист и към мен, но по никакъв начин не може да ме отклони от пътя, по който съм поела. При мен има състезателен дух, който ме насърчава да постигам още и още.
  1. Какво представлява един твой ден?
  • Събуждане, задължителна закуска, премисляне на задачите за деня, след което изпълнението им. Два часа спорт комбиниран, с музикални упражнения, и ако остане време, което се случва рядко, среща с приятели.
  1. Какво правиш през свободното си време?
  • През свободното си време релаксирам, било то разходка сред природата или друго релаксиращо занимание, но ако свободното ми време е повече от 24 часа, което не се е случвало от година и половина, отивам при родителите си, които живеят в Мадан. Това е и моето родно място.
  1. Има ли хора, които се опитват да бъдат около теб, само защото си известна? Отношението на приятелите ти от детство промени ли се, когато тръгна по пътя към славата?
  • Разбира се, винаги има такива хора, но те много бързо се отсяват и лично аз веднага приключих отношенията си с тях.
  1. Последният ти проект „Извън контрол“ е сниман в Гърция, а предходния „Ano Kato” е в колаборация с тамошната звезда Йорданис Агапитос. Разкажи ни малко повече. Какво те привлича в южната ни съседка?
  • Красива страна с богата и древна история, големи плажове и страхотни хора. Кое да не ме привлече е въпросът. За проекта с Йорданис, това е моят първи дует и съм много щастлива, че имах възможността да работя с професионалист като него. Ходила съм по негови участия както в Гърция, така и в България и знам, че освен страхотен човек, той е и отличен музикант. Вторият ми проект заснех на Халкидики, защото много ми харесват плажовете и чудесната природа и често ги посещавам. Двете ми парчета се радват на страхотен успех и се въртят в ефира на ФЕН ТВ.
  1. Планираш ли нов проект? Разкажи ни малко за него.
  • Планирам нов проект и даже вече сме близо да осъществяването му. Той е различен от предходните ми и може би затова ни отнема малко повече време, но екипът ми е страхотен и знам, че ще оправдаем очакванията си.
  1. Какво искаш да ти се случи в следващите години?
  • В следващите години целите ми са свързани с кариерата и съм се отдала на осъществяването им. Но в момента ми предстоят и държавни изпити, така че ми е доста натоварено.
  1. Каква музика имаш на плейъра си?
  • Доста е разнообразна. Слушам класика, поп, джаз, поп фолк, народна музика. Изследвам и търся спецификата на всеки музикален стил. Начинът, по който се изпълнява мелодията, ритъмът, тембърът, динамиката, хармонията, строежът и формата на даденото музикалното изпълнение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук