ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В DAILYPRESS.bg! Бареков обяви пред Борисов в Страсбург, че очаква да види бившите му министри, Прокопиев и Донев зад решетките

0
4819

Сега или никога, г-н Борисов, винаги съм бил откровен с Вас. Все още нямаме вкаран в затвора за корупция политик или олигарх. Бандити като Иво Прокопиев, Огнян Донев, заедно с някои бивши ваши министри, чакат присъди от съда за стотици милиони обществени кражби. Кога ще ги видим в затвора? 

Такъв въпрос отправи евровдепутатът от Групата на ЕКР Николай Бареков към премиера Бойко Борисов по време на пленарната сесия в Страсбург, на която бяха представени приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, предаде кореспондентът на Агенция „Дейли Прес“ Нина Добрева.

Бареков вижда опасност за България в това, че шепа олигарси, ноторно известни у нас и в чужбина, обогатени от европейските фондове и приватизация са станали от името на ЕС морални ментори на нашето общество. В изказването си пред членовете на Европейския парламент Бареков засегна и проблема с опасната симбиоза у нас между корупцията и бедността.

“В България тази симбиоза е смъртоносна за обществото. Нека като еворпейските бюрократи на г-н Юнкер не си заравяме главите в пясъка като щрауси”, призова той като се обърна към Борисов с думите:

“Действайте с перспектива, от Вас очакваме и възмездие, г-н премиер.”

Според Бареков перспективата, за която говори Борисов, не се вижда от мнозинството от българските граждани. “Те са губещи в Европейския съюз, за сметка на шепа хора”, категоричен е той. Въпреки това евродепутатът пожела на премиера да я постигне, за да не си остане само приказка.

Веднага след края на изказването  си в пленарната сесия Бареков направи коментар в личния си профил във Фейсбук.

„Заедно с речта на „Зелените“ аз бях единствения евродепутат от България, който повдигна горещите въпроси за корупцията и бедността. Оставам коментара на вас, а аз съм със спокойна съвест, че не съм се продал на мафията, олигархията и статуквото.“, подчерта той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук