Ексклузивно и първо в DAILYPRESS.bg! След Пленум БСП готви визия за България, прие декларация за Деня на Тракия и заговори за предсрочни избори (СНИМКИ/ОБЗОР)

0
18937

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg / СОФИЯ – БСП „Позитано 20“ 

След Пленум БСП готви визия за България, прие декларация за Деня на Тракия и заговори за предсрочни избори. Заседанието се проведе в зала „Александър Лилов“ и бе закрито за медиите.

По точка първа от дневния ред лидерът на партията Корнелия Нинова представи доклад за актуалната политическа обстановка и задачите пред БСП.

Стана ясно, че БСП ще представи визия за България на голямо национално съвещание. В него ще участват общинските и областните председатели на партията, кметове, общински съветници, депутати и членовете на Националния съвет на левицата.

Датата ще определи Изпълнителното бюро на партията, като се очаква тя да е през май.

От доклада на лидера на партията стана ясно, че през април тя ще посети Черна гора и Албания, където ще се срещне с председателите на партии от политическото семейство.

В края на април предстои посещение на делегация на ПЕС в София, с която ще бъдат обсъдени леви политики.

Продължават и изнесените заседания на Изпълнителното бюро на БСП в страната, като следващото ще в Пазарджик на 27 март. Там ще бъдат обсъдени местни проблеми и политики и организационни въпроси.

Националният съвет на БСП прие редица документи. Пленумът одобри декларация за Деня на Тракия – 26 март. С нея социалистите настояват „справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво“.

В декларацията си от БСП настояват още премиерът Бойко Борисов да заяви на турския президент Ердоган, че изказването му за Кърджали е неприемливо. Пленумът реши още да даде повече пари за местните структури и одобри финансирането за партийната телевизия за която Информационна агенция „Дейли Прес“ съобщи първо още в началото на годината.

От БСП коментираха и темата за предсрочни избори. Преди заседанието на Националния съвет заместник-председателят на ПГ на БСП за България“ Антон Кутев заяви пред журналисти, че се налагат предсрочни избори.

По думите на Кутев повечето политически сили нямат интерес от предсрочни избори, а БСП е може би единствената, която има такъв интерес.

Според него такива избори се налагат след всички глупости, които правят управляващите.

Кутев визира сделката с ЧЕЗ и коментира, че според него няма как премиерът да не е знаел за нея.

Колегата му Георги Свиленски допълни, че ситуацията с ЧЕЗ вече обърна нагласите в обществото.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“
Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук