Ексклузивно и първо в DAILYPRESS-bg.com! Румен Радев: След 15-годишна пауза възстановяваме диалога с Република Индия на най-високо политическо ниво

По думите му това сътрудничество е изключително важно за развитието на сътрудничество между двете страни

0
2818

Репортер на място: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Президентство на България 

Възстановихме диалога с Република Индия на най-високо политическо ниво след 15-годишна пауза. Това каза президентът Румен Радев в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 след подписване на двустранни договори с президента на Република Индия Рам Натх Ковинд, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

По думите му това сътрудничество е изключително важно за развитието на сътрудничество между двете страни.

„Водихме диалог за развитие на отношения във всички области, търговия, икономика, инвестиции, туризъм и културен обмен“, уточни Радев.

Според него Република Индия винаги е била приятелски настроена към България, но тя също така е изключително важен партньор на страната ни. „Индия се оформи като глобален фактор в световната икономика, не само заради обема, но и заради изключително устойчивия ръст на развитие“, обясни Радев.

Държавният глава каза, че Индия е страна със сериозна тежест в международните отношения, една шеста от света живее в нея, но най-вече това е така, заради конструктивната външна политика, която води в дух на диалог, мир, добросъседство и борба с глобалния тероризъм.

„С президента Рам Нахт Ковинд направихме среща за двустранните отношения особено в областта на икономиката и търговията, където имаме едно задоволителна правно-нормативна рамка“, заяви още президентът Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук