ЕКСКЛУЗИВНО! Каракачанов за случая с летците в „Граф Игнатиево“: Това не е бунт, нито държавна измяна, а напълно законно право

0
1249

„Тези момчета не са отказали да изпълняват своя служебен дълг. Когато те се възползват от правото си да не правят тренировки поради притеснения или лошо време, това е тяхно законно право“, каза в „Събуди се“ по Нова телевизия военният министър Красимир Каракачанов за отказа на летците в авиобаза „Граф Игнатиево“ да участват във военно обучение заради състоянието на изтребителите. Според него проблемът не бил създаден от самите авиатори, а от квалифицирането на деянието им като бунт.  

„За съжаление този случай беше използван политически. Още на следващия ден БСП скочи. И казвам, че тук не става дума за национална измяна. Аз предпочитам млади и буйни войници, отколкото заспали плъхове, които само чакат ден да мине друг на дойде“, уточни Каракачанов. Скоро се очаква да дойде комисия, която да провери как могат да се ремонтират и модернизират военните ни самолети.

„За да не повторят грешките в Западна Европа и да не се допуснат ексцесиите с атентатите в Париж, Лондон, трябва да се вземат мерки срещу радикалния ислям“, поясни Красимир Каракачанов.Той уточни, че религиите вече се използват за политика.  „Знаем, че водата в Черно море е солена.Трябва ли да я изпием, за да разберем, че е такава“, разгневи се вицепремиерът.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук