ЕКСКЛУЗИВНО! Климатолог със сензационна новина! Слънцето заспива до няколко години

0
1946

През 2020 година Слънцето „заспива” и температурите ще се нормализират. Август се очертава като топъл и сравнително сух месец, така че планиралите отпуската си през този месец да са спокойни. Това каза в студиото на Нова телевизия климатологът доц. Георги Рачев.

Той посочи, че според данните, Земята продължава да се затопля, но това не е лошо, защото планетата ни никога не е била толкова зелена и плодородна. „Рекортата от зърно тази година е рекордна, това е следствие от температурните промени, затова трябва да сме доволни”, посочи той.

Според него, заради промяната в климата е напълно възможно да се появят и „климатични бежанци”. Засега най-топло остава на Арабския полуостров, но най-горещ град в света е Банкок, където средната годишна температура е 28 градуса по Целзий. „Валежите у нас през следващите дни ще останат в нормата в Западна България, но в югоизточната част на страната няма да има валежи и това може да попречи на хората, които си изкарват прехраната със земеделие”, допълни климатологът./PIK

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук