ЕКСКЛУЗИВНО! Майката на зверски пребитото 16-годишно момче от софийския квартал „Надежда“ проговори за кошмара пред ДЕЙЛИ ПРЕС!

0
963
Снимка: Информационна Агенция "Скандалните Новини"

Разследване: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Майката на пребития зверски в столичния квартал „Надежда“ в София 16-годишен ПетърХристов все още недоумява каква може да е причината за бруталната атака от страна на Йордан Илиев и бандата му. В ексклузивно интервю за  Дейли Прес“ Мария Христова разказа с подробности какво се е случило вчера. 

Както вече първо „Дейли Прес“.БГ съобщи инцидентът е стана в близост до бл. 118. Пострадали са две момчета от един от тях е именно Петър сина на Мария.

„Бях отвън, когато Йордан дойде на външната ни врата и започна да вика Петър. Аз отворих и видях с него още 3-ма души. Единият беше в колата си – сребриста Алфа Ромео, която бе паркирана на 20-ина метра от дома ни. Другият стоеше отстрани, а третият се бе подпрял на моя автомобил. Когато видяха, че на входа ни има камера много бързо си сложиха качулките и се обърнаха на другата страна. Остана само Йордан, които говореше много странни неща за сина ми“, започна разказа си шокираната майка единствено за „Дейли Прес“.

Мария влязла в дома си и веднага позвънила на Петър, който в момента бил на гости при приятел. Криминалният контингент през това време най-спокойно чакал пред къщата. Жената се разбрала с момчето да отидат заедно на площадчето до детската градина в квартала, където спокойно да разяснят ситуацията с бандата на Йордан.

„Синът ми изглежда е отишъл там пръв. Преди това се разбрахме да ме чака и да не прави каквото и да било, преди аз да пристигна. Аз влязох в дома си, за да си взема ключовете и когато отидох на площада, не повече от 3 минути по-късно, видях, че няма следа нито от сина ми, нито от автомобила на тези четиримата. Не мога да ви опиша какво ми мина през ума в този момент”, разказва майката на Христо.

Тя се вцепенила от страх и започнала да обикаля из улиците на кв. „Надежда“ в отчаяно търсене на сребристия автомобил. Близо 2 часа тя не могла да намери и следа от него и паниката вече започнала да надделява над здравия разум.

Това, което обаче последвало, е истинският ужас за всяка една майка.

Свързано изображение„Изведнъж телефонът ми иззвъня и когато погледнах кой ме търси, ме обхвана едновременно ужас и щастие. Звънеше синът ми. Плахо вдигнах и само като чух първите му думи разбрах, че е станало нещо много лошо. Той ми обясни къде е захвърлен от бандата на Йордан и аз моментално отидох да го прибера. Намерих го в ужасяващо състояние, едва дишаше! Личеше си, че е душен с въже, имаше следи от удари по главата и очевидно бе ритан в корема. Цяло чудо е, че е събрал сили да ми звънне по телефона. Не мога да си представя какво щеше да се случи, ако не беше, може би нямаше никога повече да го видя!” , проплаква майката на Петър, която преди десетина години се премества в кв. „Надежда“, за да осигури по-спокоен живот на трите си деца. По ирония на съдбата обаче, именно там Петър се оказва жертва на кварталните престъпници, набелязали го по необясними за нея причини.

„От полицията ни обясниха, че четиримата ще бъдат задържани за 24 часа. Към днешна дата те вече са пуснати на свобода. Това е напълно необяснимо за мен! Отвличане, опит за убийство, средна телесна повреда, заплахи! Как е възможно това?! В каква държава живеем. Синът ми го е страх да си покаже носа навън. От няколко часа дори не е ходил и на училище. Умолявам органите на реда да си свършат работата, такива хора не трябва да са на свобода”, ядосва се Марияна пред репортер на „Дейли Прес“.

Домът на семейство Христови се намира само на няколко пресечки от къщата, където се подвизава Йордан и тя има сериозни опасения от нова саморазправа.

От полицията й казали, че нямало достатъчно доказателства по случая. Според разследващите Петър доброволно се качил в колата и от там историята не можело да се провери. Именно затова бандитите били пуснати само след 24 часа.

„Не искам повече да виждам тези хора. Не искам да се доближават до дома ми! Не знам какво да правя, всички сме много уплашени и ядосани“, разказва майката, за която последните няколко часа са били истински кошмар, който към момента не се очертава да приключи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС.БГ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук