Ексклузивно! Нови разкрития за похитителите на Адриан

0
1503

Опитни крадци на коли от марката „Фолксваген голф“ са свалили и доставили на похитителите сивата Шкода Фабия, с която беше отвлечен Адриан Златков. Това предложиха разследващи, пише „Телеграф“.

25-годишният син на шефа на „Софавто“ Тони Златков беше похитен близо до дома си в Герман. Бандитите се движели с „Шкода Фабия“ комби сив металик, с тъмни стъкла и синя лампа. Похитителите били заснети от камерите на автокрадеца Яро, който вбеси премиера Бойко Борисов преди време с факта, че продължава да вършее, а не близа в затвора. Въпросният престъпник бе пуснат преди седмица от затвора предсрочно и по време на похищението не е бил в столицата разказаха негови близки.

Екипът разследващи и прокурори работят по версията, че опитни джамбази, спецове по „Голф“, са откраднали сивата „Шкода“. Причината е, че механизмът й е почти идентичен с този на немската марка автомобили и се използва една и съща машинка за запалването му. Цената й в интернет варира между 200 и 300 евро и на практика е достъпна за абсолютно всеки средностатистически автоджамбазин. Затова и издирването на извършителите на автокражбата било изключително трудно. „Този тип коли са от нисък и среден клас, взимат ги предимно престъпници от провинцията. Особено Шкода се краде вече изключително рядко и то, ако на някой возилото се развали, а после са му нужни части. Прави се поръчка и групи от провинцията идват, взимат и си тръгват“, коментираха униформени.

Опожарената Шкода е открита няколко часа след похищението в района на Панчарево.

„Тони и Вихра постоянно чакат вести. Не спират да си гледат телефоните, особено като научиха, че „Наглите“ се свързвали само чрез съобщение“, разказват приятели на двойката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук